Zastava Crne Gore
Srbija

Mediji: Pusti granični prelazi iz Srbije za Crnu Goru, još puno nedoumica

Izvor: 
b92/RTS Pon, 01/06/2020 - 12:18

Crna Gora je od ponoći zvanično otvorila granicu sa Srbijom, ali kroz prelaze iz Srbije prošlo je samo nekoliko kamiona, javljaju mediji.

Granični prelaz Jabuka između Srbije i Crne Gore je od jutros gotovo pust, navodi reporterka RTS-a.

Od ponoći je Crna Gora otvorila sve granice sa susednim državama i sa Srbijom, ali na spisku država čiji građani mogu da uđu bez karantina ili pi-si-ar testa i dalje nema Srbije.

Spisak je ažuriran, pa na njemu više nisu ni Severna Makedonija i Irska, jer je u tim zemljama stopa aktivnih slučajeva koronavirusa porasla.

Reporterka RTS-a bila je jutros na graničnom prelazu Jabuka. Kaže da građani niti ulaze, niti izlaze iz Srbije.

Na prste jedne ruke mogu se prebrojati kamioni koji su prošli, oni radije biraju Gostun, odnosno Dobrakovo, koji su bili otvoreni sve vreme pandemije.

Iako Crna Gora još nije otvorena za građane iz Srbije, naš prelaz jeste otvoren za putnike iz Crne Gore.

Međutim, postoje i nedoumice. Ako neko iz, na primer, Pljevalja krene u Prijepolje, u povratku bi morao u karantin, tako da se čeka razjašnjenje.

Aerodromi u Podgorici i Tivtu od danas su otvoreni, ali ne i za avione iz Srbije, prenosi Tanjug.

Aerodromi u Podgorici i Tivtu otvoreni su za zemlje u kojima je stopa aktivnih slučajeva virusa korona manja od 25 na 100.000 stanovnika, saopštila je kompanija Aerodromi Crne Gore.

U saopštenju objavljenom na Fejsbuku navodi se da su na listi zemalja Slovenija, Hrvatska, Slovačka, Gruzija, Švajcarska, Albanija, Austrija, Norveška, Monako, tzv. Kosovo, Nemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Izrael, Češka, Finska i Estonija.
MarketingNajnovije vesti