• „Megatrend“ budućim studentima: „Dobar advokat zna zakon. Pametniji vodi sudiju na ručak“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Univerzitet Megatrend je na svom Fejsbuk nalogu objavio reklamu u kojoj poziva buduće studente prava da upišu taj smer na njihovom univerzitetu uz krajnje neobičnu poruku.
     
    Dobar advokat zna zakon. Pametniji vodi sudiju na ručak„, poručuje Megatrend uz napomenu da je reč o citatu Marka Tvena.
     
    Nova.rs piše da ovo nije prvi put da Megatrend na ovakav način ubeđuje buduće akademske građane da izaberu taj fakultet.

    Oni su početkom godine objavili poziv budućim studentima da upišu ovaj fakultet tvrdeći da je to najsigurniji put ka dobijanju predsedničke funkcije.
     
    Fotelju obezbedi, od Slobe do Vuleta, a ti – izaberi„, pisalo je u poruci, uz koju je objavljena slika fotelje. Ko su „Sloba“ i „Vule“ iz Megatrendove reklame može se samo nagađati, ali su mnogima prva asocijacija bivši i sadašanji predsednici Slobodan Milošević i Aleksandar Vučić.
     
    Inače, Univerzitet Megatrend je u više navrata bio u centru pažnje zbog spornih doktorata. Na njemu je doktorsku disertaciju odbranio Nebojša Stefanović, čija je i fakultetska diploma dovedena u pitanje. Stručna javnost tvrdila je da je Stefanović plagirao doktorat, što je on demantovao.
     
    Takođe, Mića Jovanović je 2014. podneo ostavku na funkciju rektora tog univerziteta, nakon što je Ministarstvo prosvete utvrdilo da on nema doktorat za koji je tvrdio da je stekao 1983. godine, na Londonskoj školi ekonomije. Kako su pisali mediji, Jovanović je tvrdio da je doktorirao pod mentorstvom profesora Stivena Vuda, ali je profesor Vud to demantovao rekavši da je Jovanovićeva teza bila odbijena. On je, međutim, u maju 2019. ponovo izabran za rektora.
     
    Kako je objavila Politika u avgustu 2014, Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta utvrdila je da za većinu doktorskih disertacija odbranjenih na Univerzitetu „Megatrend“ nije ispunjen uslov za pristupanje odbrani doktorske teze, jer nisu priloženi dokazi da su kandidati pre odbrane publikovali rad u relevantnim međunarodnim časopisima, što je osnov za sprečavanje plagijata.
     
    Utvrđeno je i da među zaposlenima ima nastavnika strukovnih studija iako ni na jednom fakultetu nisu akreditovane strukovne studije, a sumnjiv je i odnos broja diplomiranih i upisanih brucoša koji na pojedinim programima iznosi i do 240 odsto.
     

    Univerzitet Megatrend je na svom Fejsbuk nalogu objavio reklamu u kojoj poziva buduće studente prava da upišu taj smer na njihovom univerzitetu uz krajnje neobičnu poruku.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Strip u fokusu – D.I.Y. Strip Fest u Parobrodu

    U subotu 20. aprila, u Ustanovi kulture "Parobrod" u Beogradu od 11 do 19 časova, biće održan jedinstveni događaj - D.I.Y. Strip Fest. Ovaj bazar slavi domaći nezavisni strip i pruža […]