Srbija

Mihajlović: Neprohodno još 120 kilometara u Srbiji zbog poplava

Izvor: 
Tanjug Pon, 06/07/2020 - 14:02

"U Srbiji je zbog junskih poplava neprohodno još oko 120 kilometara, čija bi sanacija trebalo da bude završena tokom jeseni", izjavila je potpredsednica vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i dodala da se vrednost štete na putevima procenjuje na oko tri milijarde dinara.

Mihajlović je obišla klizište u mestu Ovčinja kod Rogačice, gde se zbog vode i klizišta 22. i 23. juna odronio deo puta na pravcu Valjevo - Rogačica - Bajina Bašta.

Kaže da je vrednost saniranja puta i tog klizišta oko 20 miliona dinara i da će radovi biti gotovi za oko tri i po meseca.

"Kakve god poplave i drugi problemi da se dese rešićemo ih zajedno i drzaava će učiniti sve da svaki problem reši. Popravećićemo svaki put, klizište i most i niko neće ostati odsečen od sveta. Ima puno klizišta koja su se pokrenuli i oko 120 km puteva je i dalje neprohodno".

Mihajlović kaže da su porušeni potporni zidovi stari 30 i 40 godina, dok će kada budu napravljeni novi biti za najmanje 50 godina.

"Svih 120 kilometara puta bi trebalo do kasne jeseni da bude gotovo i spremno za saobraćaja", dodala je Mihajlović.

Na teritoriji Bajine Bašte šteta iznosi oko 300 miliona dinara.

Sledeće godine gradnja autoputa Požega - Kotroman

Mihajlović je izjavila da će ove godine biti završena dokumentacija za gradnju autoputa ka BiH na deonici Požega - Kotroman i da bi radovi mogli da počnu naredne godine.

Iako je epidemija korona virusa nastavićemo aktivnosti na projektu za gradnju autoputa ka BiH preko Kotromana, rekla je Mihajlović novinarima tokom obilaska klizišta Ovčinje kod Rogačice, gde je oštećen put.

"Ove godine mora da bude gotova dokumentacija, a sledeće godine ide garancija u budžetu za početak radova", istakla je ministarka.

Država će učiniti sve da i taj deo Srbije ima dobre puteve i sve što je neophodno kako bi ljudi imali dobre uslove za život.
MarketingNajnovije vesti