Zorana Mihajlović
Srbija

Mihajlović: Nijedan razlog da poverujem u krivicu državnog sekretara Poledice

Izvor: 
FoNet Pon, 03/02/2020 - 14:44

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da za sada nema nijedan razlog da poveruje da je uhapšeni državni sekretar Ministarstva Miodrag Poledica umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret, saopšteno je iz njenog kabineta.

Mihajlović je, u pisanoj izjavi, rekla da Ministarstvo na čijem je čelu i ona lično daju punu podršku nadležnim organima u borbi protiv korupcije.

"Svi zaposleni u Ministarstvu i ja u svakom trenutku stojimo na raspolaganju za pružanje svih potrebnih informacija", poručila je ona.

Pet osoba, među kojima je i Miodrag Poledica, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uhapšeno je u nastavku predistražnog postupka u vezi sa zloupotrebama u "Infrastrukturi železnice". Hapšenje je usledilo po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal posle višemesečnog predistražnog postupka, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da se sumnja da su uhapšeni izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.
MarketingNajnovije vesti