Foto: Printscreen mbs.gov.rs
Srbija

Milan Krkobabić ponovo predsednik PUPS-a, partija zvanično promenila naziv

Izvor: 
Euronews Srbija Čet, 12/05/2022 - 20:17


Milan Krkobabić ponovo je izabran za predsednika PUPS-a, saopšteno je nakon pete redovne izborne skupštine ove partije. Takođe, imenovani su i novi potpredsednici stranke – Dragan Marković – Markoni i Stefan Krkobabić.

Na skupu je saopšteno da od danas ova partija zvanično u svom fokusu ima, pored penzionera i poljoprivrednike i proletere, pa je u skladu sa time od danas pun naziv: Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera - solidarnost i pravda, skraćeni naziv PUPS – solidarnost i pravda.

"PUPS raste i razvija se. Uz penzionere tu su i poljoprivrednici i proleteri Srbije. Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera čvrsto drži u svojim rukama barjak solidarnosti i pravde. Čuvamo, štitimo i branimo  osnovni vrednosni stav tri P – penzije prate plate, to je naša tekovina" izjavio Krkobabić  nakon izbora za predsednika stranke.

 On je dobio poverenje svih 119 gradskih i opštinskih odbora, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Na Svečanoj sednici održanoj u Madlenijanumu u prisustvu brojnih gostiju iz zemlje i inostranstva, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je istakao da u Milanu Krkobabiću i PUPS-u ima pouzdane saradnike i ljude koji znaju i umeju da daju pravi doprinos uvek kada je potrebno da se zaštite nacionalni i državni interesi.

Svečanoj sednici prisustvovali su predstavnici partija iz okruženja – predsednica Partije ujedinjenih penzionera Republike Srpske Vinka Pušonja, predsednik Radničke partije Crne Gore Maksim Vučinić i Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, koalicionog partnera PUPS-a.

 
MarketingNajnovije vesti