• Ministar finansija objavio koliko novca od države dobijaju Partizan i Zvezda

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Mnogo se u javnosti se licitiralo koga vlast više voli od večitih beogradskih rivala. Ministar finansija Siniša Mali odgovorio je danas na pitanje ko je od države dobio više novca – Crvena zvezda ili Partizan.

     
    Kada se podvuče crta, košarkaški i fudbalski ljuti rivali, više-manje su jednako voljeni od strane države, grada i javnih preduzeća, bar kada je novac u pitanju
     
    Za KK Crvena Zvezda, od 2014. do 2019. godine ukupno je uplaćeno 1,626 milijarde dinara i to bez PDV-a„, rekao je Mali.
     
    Prema njegovim rečima, za KK Partizan u istom periodu od 2014. do 2019. godine ukupno je uplaćeno 1,217 milijardi dinara. Sve cifre su bez PDV-a.
     
    Što se tiče fudbalskih klubova, u pomenutom periodu od 2014. do 2019. godine FK Partizan ukupno je uplaćeno 543,87 miliona dinara, a već su primljena i sredstva do 2022. godine u iznosu od 355,5 miliona dinara. Ukupno, FK Partizan je dobio 899,4 miliona dinara.
     
    Kada je reč o fudbalskom klubu Crvena zvezda, u periodu od 2014. do 2019. godine ukupno je uplaćeno 727 miliona dinara„, zaključio je ministar finansija.
     
    Kada se podvuče crta, ispada da su fudbalski i košarkaški klub Crvena zvezda od države dobili 727.044.337, odnosno 1.626.271.207 dinara. Crno-beli su dobili 1.217.129.353 za košarkaški i 899.443.886 dinara za fudbalski klub. Kako se navodi, sve cifre su bez PDV-a.
     
    Razlog što izlazimo sa brojevima, nije da se klubovi svađaju, već da građani znaju koliko se mi trudimo, da bude to uravnoteženo i da oni funkcionišu na najbolji način. Da dobro predstavljaju našu zemlju. Kako što se može videti, novac je ravnomerno raspoređen„, rekao je Mali.
     
    Prema njegovim rečima, ima institucija koje pomažu klubovima, a ujedno se i promovišu.
     
    Imamo želju da Zvezda i Partizan ostvare što više pobeda, da budu najbolji primeri za mlade. A uz našu pomoć, oni mogu na najbolji način da reprezentuju našu zemlju„, rekao je Mali.
     
    Ministar finansija je na kraju konferencije za štampu rekao da je ukupno za dva najtrofejnija i najpopularnija kluba izdvojeno 4,4 milijarde dinara.

    Mnogo se u javnosti se licitiralo koga vlast više voli od večitih beogradskih rivala. Ministar finansija Siniša Mali odgovorio je danas na pitanje ko je od države dobio više novca – Crvena zvezda ili Partizan.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Najboljim istraživačama povećanje plata za 30 odsto

    Na osnovu podataka portala eNauka i međunarodno priznatih naučnih rezultata, nedavno je objavljena lista na kojoj su naši najbolji istraživači. Zbog svojih izvanrednih dostignuća, njih 10 odsto […]

    Kako u Srbiji žive danas osobe zaražene virusom HIV

    Broj partnera, zagrljaj, boravak u istoj prostoriji, samo ljudi koji koriste drogu intravenskim putem, samo muškarci koji imaju odnose sa muškarcima, „neće meni da se desi“ i druge, predrasude […]

    Proleće počinje u sredu ujutru

    Proleće će ove godine početi u sredu 20. marta u 04.06 časova, dok u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo ''Ruđer […]