Zlatibor Lončar printscreen (N1)
Srbija

Ministar Lončar odlučio o novim merama u borbi protiv korone: "Poslušaćemo struku"

Izvor: 
Alo.rs Pet, 13/11/2020 - 11:39Bolnice u Beogradu su pune, pa se pacijenti šalju u Smederevo i Pančevo

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se sa direktorima covid bolnica. On je nakon sastanka naglasio da će saslušati struku i dodao da je trenutno u toku proces donošenja odluka, kao i da će se izaći sa novim merama za dan ili dva.

- Saslušaću struku. Sa novim merama ćemo izaći za dan ili dva - rekao je on.

- Mi smo trenutno u toku donošenja odluka za nove mere, imamo predloge od juče za nove mere i bukvalno u roku od dan ili dva ćemo izaći sa novim stavom, u odnosu na situaciju koja se dešava. To nije moja odluka, to mora da bude zajednička odluka svih ljudi iz Kriznog štaba. Prevashodno oni ono što predlože, mi ćemo to i ispuniti, zato su i tu - rekao je ministar.

-  Velike napore ulažemo da pomognemo svakom kovid pacijentu - kaže Lončar i dodaje da se beleži rekordan broj prijema.

Klinički centar Srbije prema njegovim rečima traži rešenje da se još neka od klinika pretvori u kovid bolnicu.

- Sistem nije pred pucanjem nego je prebukiran - naglasio je Lončar i dodao da je obezbeđeno još 500 mesta za kovid pacijente u Beogradu.

Lončar se sa direktorima bolnica sastao u 10.15 u Palati Srbija.

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovan 3.341 slučaj zaraze korona virusom, dok je 19 obolelih preminulo.

Najveći broj novozaraženih je u prestonici - 1.368, odnosno 41 odsto, što nije ništa novo jer je Beograd od početka novog udara korona virusa najveće žarište. Međutim, ono što posebno komplikuje situaciju je veliki broj novozaraženih kada su bolnice pune, pa se pacijenti sada šalju u Smederevo i Pančevo.

Drugo najveće žarište je Novi Sad sa 288 novozaraženih, slede Niš sa 122, Pančevo 79, Valjevo 78, Kraljevo 71, Zrenjanin 70, Šabac 53, Čačak 51, Bačka Palanka 40, Kruševac 38, Sombor 36, Bor 32, Jagodina 32 i Loznica 30, dok ostali gradovi imaju po manje od 30 novih slučajeva.
MarketingNajnovije vesti