• Ministar odbrane hitno napustio sednicu: Situacija je ozbiljna, Vučić skuplja informacije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio da je u poslednja 24 sata, uz načelnika VBA generala Đuru Jovanića, imao više razgovora sa Vučićem.

    Prema njegovim rečima, da sutra se očekuje više informacija o navodnoj špijunskoj aferi.

    „Vrhovni komandant prikuplja informacije i očekujem da u toku sutrašnjeg dana pozove i okupi sve šefove obaveštajnih i kontraobaveštajnih službi, kao i načelnika generalštaba VS“, kazao je Vulin.

    Situacija je ozbiljna i vrhovni komadant će zaključke doneti posle podrobnog i strpljivog razmatranja“, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin za Tanjug, odgovarajući na pitanje šta može da kaže o navodnoj špijunskoj aferi.

    „A ono što bih lično dodao je da za mene postoje neke stvari koje su nesporne, ali sam siguran da se iza zavese krije i pokušaj udaljavanja Srbije od politike vojne neutralnosti. Verujem u pravednost, pronicljivost i nezavisnost Alksandra Vučića u donošenju odluka“, rekao je za Tanjug ministar Vulin.

    Tanjug je preneo i da je Vulin hitno napustio sednicu Skupštine Srbije.

    Premijerka Brnabić rekla je da je predsednik Vučić dao nalog VBA da ispita moguću špijunsku aferu o vrbovanju srpskih agenata nakon pisanja pojedinih medija, objavio je B92.

     

    Prema ranijem pisanju Radia Slobodna Evropa, ruski diplomata i pripadnik Vojne obaveštajne službe za koga se veruje da je Georgij Kleban snimljen je kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije, koji je njegova obaveštajna veza u našoj zemlji. Na društvenim mrežama postoji i snimak koji to navodno dokazuje.

    Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se VBA bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente i da će kasnije danas imati više informacija o tome. *

    Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio da je u poslednja 24 sata, uz načelnika VBA generala Đuru Jovanića, imao više razgovora sa Vučićem.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija