• MINISTAR: Srbija na istorijskom minimumu po stopi nezaposlenosti

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Srbija je danas na istorijskom minimumu kada se govori o stopi nezaposlenosti, ispod 10 odsto, kaže ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

    Navodi u tom kontekstu da je u maju ove godine registrovano 7000 više zaposlenih lica nego u istom periodu prethodne godine, da je minimalna cena rada danas duplo veća u odnosu na 2008, kurs nepromenjen od 2012, a inflacija na nivou najrazvijenijih zemalja.

    „U prvoj polovini tekuće godine Srbije će po privrednom rastu biti prva ili druga u Evropi, a prema izveštaju Eurostata, najbolja je po stopi ekonomskog rasta u prvom kvartalu 2020. godine“, naveo je član Predsedništva SNS Zoran Đorđević odgovarajući glavnom uredniku NIN-a Milanu Ćulibrku.

    Đorđević je kazao da je dobro da su neki konačno shvatili i da to javno danas priznaju u kakvom je teškom stanju bila Srbija, kada su Boris Tadić i Dragan Đilas „brinuli“ o njoj i kada su uzimali kredite da bi penzionerima podizali penzije, kada je kurs rastao i menjao se svakoga dana, što je po svim pravilima nedopustivo i sa takvom politikom zemlju doveli pred bankrot. „Potpuno apsurdno je to stanje porediti sa današnjom situacijom u kojoj se penzije i plate povećavaju na osnovu realnih prihoda. Kako je najavio i predsednik Vučić, penzioneri mogu da računaju ne samo na sigurne i redovne penzije već i na njihovo povećanje, koje neće biti beznačajno. Vlada Srbije neće odustati ni od cilja koji smo predstavili u programu Srbija 2020-2025, a to je da će prosečna plata biti 900 evra, a penzija 440. Mesta za destruktivnu ekonomsku politiku Dragana Đilasa koja bi razorila Srbiju i koja bi samo njemu napunila džepove nema mesta“, naveo je ministar.

    Glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk danas je gostujući na N1 kritikovao optimizam vlade smatrajući da nema pokriće i izrazio je zabrinutost zbog onog što nas čeka na jesen, po okončanju vladine pomoći privatnom sektoru, koji je,kako je rekao, najugroženiji u situaciji pandemije.

     

    Srbija je danas na istorijskom minimumu kada se govori o stopi nezaposlenosti, ispod 10 odsto, kaže ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]