Foto: pexels
Srbija

MINISTARKA: Država u prošloj godini za preduzetnike izdvojila šest milijardi dinara pomoći

Izvor: 
Beta Sub, 06/03/2021 - 12:32

Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je danas u Čačku da je država u prošloj godini za pomoć preduzetnicima izdvojila oko šest milijardi dinara i u ovoj godini obezbedila 450 miliona dinara za razvoj preduzetništva.

Ona je novinarima kazala da je Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj, za ovu godinu u programima podrške ženama preduzetnicama i mladima, planiralo 100 miliona dinara bespovratnih sredstva, kao i 150 miliona dinara u programu podrške za početnike u poslovanju.

Prema njenim rečima, u okviru tih programa biće finansirani kupovina opreme ili vozila, tekuće održavanje poslovnog ili proizvodnog prostora do iznosa od 350.000 dinara i određeni operativni troškovi.

Ministarka privrede je dodala da je za razvojne projekte obezbeđeno 200 miliona dinara bespovratnih sredstava koja su namenjena za investiciono održavanje proizvodnog ili poslovnog prostora, kupovinu  mašina, opreme i alata, nabavku softvera i računarske opreme.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da je Čačak u poslednjih pet godina dobio za razvoj privrede 1,6 milijardi dinara iz Fonda za razvoj, a samo u prošloj godini 500 miliona dinara.

Ministarka privrede, zajedno sa predstavnicima Privredne komorre Srbije i direktorkom Fonda za razvoj Slađanom Backović, posetila je danas Čačak na poziv Udruženja poslovnih žena iz tog grada „Nadežda Petrović“.

Ona je obišla i dve čačanske firme čije su vlasnice žene.

Udruženje „Nadežda Petrović“ okuplja oko 50 preduzetnica, vlasnica i direktorki firmi iz Čačka i okoline.

 

 
MarketingNajnovije vesti