Zorana Mihajlović
Srbija

Ministarka Mihajlović: Sjajna godina za Srbiju

Izvor: 
Blic Pet, 16/08/2019 - 13:15














Prilikom obilaska deonice auto-puta Obrenovac-Čačak, koja će sutra biti puštena u saobraćaj, Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja, poručila je danas, da je ovo "sjajna i važna" godina za Srbiju i istakla značaj Koridora 11 za centralni deo zemlje.

"Ovo je jako važna godina za Srbiju, završavaju se određeni auto-putevi i počinjemo da gradimo nove", rekla je Mihajlović novinarima.

Ministarka je istakla da je put Obrenovac - Čačak urađen kvalitetno, uz poštovanje najviših svetskih standarda, ali i da je Koridor 11 važan zbog bezbednosti i zaobilaženja Ibarske magistrale, kao i zbog povezivanja gradova u tom delu Srbije.

Napomenula je da je, kao i na Koridoru 10, i na Koridoru 11 postoji centralno upravljanje tunelima, koji su opremljeni po svim standardima. Mihajlović je istakla i da će deonica Surčin - Obrenovac, duga 17,6 kilometara, biti završena, kao što je izvdjač i najavio, sredinom decembra.

Deonica od Obrenovca do Čačka duga je 103,6 kilometara. Mihajlović je rekla i da veruje da će 1. marta naredne godine početi radovi na deonici Novi Beograd - Surčin, i da ćemo za dve godine praktično imati gotov autoput od Novog Beograda do Čačka.

Podsetila je i da su u maju počeli radovi na deonici Preljina - Požega, koja je, kaže, vrlo zahtevna, te dodala da će taj deo puta biti gotov za dve i po godine.








Marketing



Najnovije vesti