Prevodnica saobraćaj
Srbija

Ministarka saobraćaja nije zadovoljna "Putevima Srbije"

Izvor: 
FoNet Pet, 14/02/2020 - 13:39

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da Ministarstvo nije zadovoljno efikasnošću i konkurentnošću "Puteva Srbije" i da je reforma tog javnog preduzeća neophodna za dalji razvoj i efikasniji rad.
 
Ona je navela da očekuje da će se reformom doći, ne samo do kvalitetnijeg održavanja putne mreže, već i dobijanja profitabilnog javnog preduzeća, sa jasno definisanim obavezama i odgovornošću, saopšteno je posle sastanka Radne grupe za praćenje reforme putnog sektora, na kojem je bilo reči o dosadašnjim rezultatima i narednim aktivnostima.
 
"Svesni smo postojećih kapaciteta i kritičnih tačaka i nismo u potpunosti zadovoljni efikasnošću rada 'Puteva Srbije'", rekla je Zorana Mihajlović.
 
Kako je dodala, zajedno sa konsultantima i međunarodnim partnerima biće definisani osnovni pravce kako reforme putnog sektora, tako i restrukturiranja preduzeća.
 
Na sastanku je bilo reči o potpisivanju ugovora između Vlade Srbije i "Puteva Srbije", kojim bi se precizno definisali nivoi usluga i uspostavio vremenski program za radove i strukturne reforme.MarketingNajnovije vesti