ZF Pancevo fabrika
Srbija

Ministarstvo najavilo devet ugovora u avgustu za 2.500 radnih mesta, ZF širi proizvodni program u Pančevu

Izvor: 
Tanjug Čet, 04/08/2022 - 15:22Do sredine avgusta biće potpisano devet novih ugovora radi realizacije investicionih projekata vrednih 320 miliona evra koji će obezbediti 2.500 novih radnih mesta što je novi investicioni zamah u Srbiji, navodi Ministarstvo privrede u informaciji dostavljenoj Tanjugu.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je da Ministarstvo privrede s posebnom pažnjom ističe reinvesticije, jer nova ulaganja istih privrednih društava predstavljaju potvrdu privredne i političke stabilnosti Srbije i stabilnosti investicionog ambijenta.

Na spisku novih aktuelnih investicija su proširenje proizvodnog programa elektronske opreme za motorna vozila na postojećoj lokaciji u Pančevu, te servisni centar u Novom Sadu, što su investicije kompanije "ZF Pančevo".

„Shenchi Automotive“ će izgraditi proizvodni pogon za proizvodnju delova za motorna vozila u Kragujevcu, a "Stax Technologies“ ima investiciju za proizvodnja mašina i aparata opšte namene u Čačku.

Kompanija "Pons“ investiraće u automatizaciju procesa proizvodnje smrznutog peciva u Čačku, "Ecomex" će izgraditi proizvodni objekat za proizvodnju pržene kafe u Staroj Pazovi, a „Swisslion Takovo“ investiraće u automatizaciju postojećih kapaciteta za proizvodnju čokolade, keksa i biskvita u Vršcu.

Kompanija "Moka" investiraće u automatizacija pogona za pripremu i izradu testa, hleba i kolača u Čačku, a "Gorenje“ u proširenje proizvodnog pogona za proizvodnju frižidera u Valjevu.

 

U saradnji sa Ministarstvom privrede "Gorenje" realizuje sedmu investiciju pa u proširenje proizvodnog pogona investira 47 miliona evra do kraja 2024. a do kraja 2025. godine će zaposliti 1.020 novih radnika.

 
MarketingNajnovije vesti