Zorana Mihajlović
Srbija

Ministarstvo o predlogu za smenu svih srpskih direktora NIS-a: Treba da bude promena i u EPS-u, EMS-u, Srbijagas-u...

Izvor: 
Tanjug Sub, 26/12/2020 - 16:26Promene i efikasan rad nadzornih odbora preduzeća u sektoru rudarstva i energetike treba da doprinesu boljim rezultatima u njihovom poslovanju, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu rudarstva i energetike.

Povodom informacije koja se pojavila u javnosti da je Ministarstvo rudarstva i energetike uputilo predlog za smenu svih srpskih članova u Odboru direktora NIS-a, u tom ministarstvu kažu:

"Efikasan rad nadzornih tela nije pitanje samo NIS-a, već i svih drugih preduzeća u sektoru rudarstva i energetike u kojima, takođe, treba da bude promena - EPS, EMS, Srbijagas, JP PEU Resavica i Transnafta, jer nadzori odbori treba da doprinesu boljim rezultatima i većoj efikasnosti ovih preduzeća".

Takođe, u ministarstvu ističu da je NIS strateški važno preduzeće za Srbiju i preduzeće koje u oblasti energetike ima veliki značaj i za region.

"Želimo da ovo preduzeće uspešno posluje, mnogo bolje nego do sada. Ozbiljnost u saradnji srpske i ruske strane je neupitna, a verujemo da kroz rad Odbora direktora ti rezultati mogu da budu još bolji", poručuju iz Ministarstva rudarstva i energetike.

 
MarketingNajnovije vesti