• Ministarstvo objavilo kako će đaci ići sledeće nedelje u školu. Promene u dva mesta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministarstvo prosvete objavilo je na zvaničnom sajtu kako će sledeće nedelje đaci ići u škole.

    – Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranog od strane Kriznog štaba, drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se od 6. septembra 2021. godine i u srednjim školama na teritoriji Kragujevca i opštine Veliko Gradište, piše u objavi ministarstva.

    Ministarstvo navodi da u režimu drugog modela nastave ostaju i srednje škole u 15 jedinica (Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Paraćina, Svilajnac, Rekovac, Ćuprija, Preševo, Novi Pazar i Bojnik) za koje je odluka doneta prošle nedelje.

    – Drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe. Takođe na snazi ostaje odluka o primeni trećeg modela, odnosno onlajn nastave u svim srednjim školama u opštini Tutin i osnovnim i srednjim školama na teritoriji Kosova i Metohije, stoji u obaveštenju.

    U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje prvi model organiizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposerednu nastavu u školama.

    – Odluka o načinu organizacije nastave u osnovinim i srednjim školama doneta je u skladu sa odlukama i zaključcima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19 i stručnim uputstvima za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnoj i srednjoj školi za školsku 2021/2022. godinu, saopštava ministarstvo .

     

     

    Ministarstvo prosvete objavilo je na zvaničnom sajtu kako će sledeće nedelje đaci ići u škole.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]