Učionica Foto: pxhere
Srbija

Ministarstvo odbilo da odloži početak školske godine, sastanak sa sindikatima prošao bez ministra Šarčevića

Izvor: 
FoNet Čet, 27/08/2020 - 14:38U Ministarstvu prosvete danas održan sastanak između sindikata prosvete i predstavnika prosvetnih vlasti, koje smatraju da je bespredmetan predlog Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) o odlaganju početka školske godine. 
 
Kako je saopšteno iz USPRS, prosvetne vlasti su najavile da će lokalne samouprave snabdevati 110.000 prosvetnih radnika sa maskama, a da će se zdravstvena situacija u školama pratiti i procenjivati na 15 dana.
 
Iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije posebno ističu da ovom sastanku nije prisustvovao ministar prosvete Mladen Šarčević.
 
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je ranije danas da nije za pomeranje početka školske godine.
 
"Uputstvo o nastavi nismo mogli da damo ranije jer niko nije mogao da predvidi razvoj epidemiološke situacije", rekla je Brnabić. "Sve će zavisiti od toga šta je najbolje za učenike i njihove porodice", izjavila je premijerka uz konstataciju da nema potrebe da se početak školske godine odlaže za dve nedelje, jer je bilo dovoljno vremena za pripremu.
 
"Važno je da deca krenu u školu, naročito najmlađi. Treba da poštujemo rokove", rekla je Brnabić.MarketingNajnovije vesti