• Ministarstvo odbrane objavilo cenovnik: Evo koliko košta iznajmljivanje tenka, topa ili kubure

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Ministarstvo odbrane dozvolilo je Vojnom muzeju u Beogradu da iznajmljuje predmete radi snimanja i fotografisanja.

     

    Cena za borbeno vozilo, poput tenka, oklopnog transportera ili topa je 50.000 dinara po danu, objavljeno je u poslednjem broju Službenog vojnog lista.
     
    Vojni muzej u Beogradu nalazi se u sastavu ministarstva i ovaj cenovnik, objavljen 30. decembra, primenjivaće se prilikom nuđenja usluga posetiocima ili iznajmljivanja eksponata za potrebe snimanja ili fotografisanja.
     
    Tako recimo izjamljivanje bajoneta po danu košta 1.000 dinara i on je najjeftiniji, nešto skuplji su pištolji i puške, a iznajmljivanje nekih muzejskih predmeta košta i po nekoliko desetina hiljada dinara.
     
    Neborbeno vozilo, poput kamiona ili džipa, na primer, iznajmljivaće se za 8.000 dinara po danu, uniforme i zastave za 10.000, mitraljez za 6.000, šlem 5.000, puška 3.500, a pištolj za 2.500 dinara.
     
    „Pirotehničko opaljenje“ iz mitraljeza zakupac će morati da plati 11.000 dinara, a iz puške 8.000 dinara.
     
    Iznajmljivanje sablje iz Vojnog muzeja koštaće 30.000 dinara po danu, koliko i mača ili kubure, orden je 10.000, oklop 50.000.
     
    Inače, određena je cena i za fotografisanje i snimanje muzejskih predmeta u stalnoj postavci u komercijalne svrhe i u zavisnosti od toga da li se zahteva njihovo pomeranje ili demontaža vitrina to košta 3.000 odnosno 6.000 dinara.
     
    Ministarstvo je odredilo i cene usluga u Muzeju vazduhoplovstva, domovima vojske i drugim sličnim institucijama Vojske Srbije.
     
    Vojni muzej u Beogradu smešten je, inače, na bastionu 1. jugoistočnog fronta Beogradske tvrđave, u zgradi podignutoj 1924. godine za namene Vojnogeografskog instituta, koja je 1956. ustupljena Muzeju. 
     
    „Službeni vojni list“ je službeno glasilo Ministarstva odbrane koje pod tim nazivom izlazi od 7. januara 1881. godine.
     

    Ministarstvo odbrane dozvolilo je Vojnom muzeju u Beogradu da iznajmljuje predmete radi snimanja i fotografisanja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

    Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je za RTS da će gas za privredu od maja biti jeftiniji za 15 odsto. Do kraja godine obećava i priključenje oko 70.000 domaćinstava na […]