• Ministarstvo odbrane: Ovo su pravi podaci o platama vojnika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Ministarstvo odbrane navelo je da su u dnevnom listu Danas izneti potpuno netačni podaci o prosečnim platama vojnika izvedeni po raznoraznim računicama.
     
    Plata desetara u decembru 2012. iznosila je 34.211 dinara, odnosno 301 evro, plata razvodnika 32.658 dinara, odnosno 287 evra. Taj isti desetar u januaru će primiti platu od 59.519, odnosno 506 evra, a razvodnik 56.507 dinara, 481 evro. Precizno, njihove plate su povećane za 73,97 i 73,03 odsto, navode u ministarstvu.
     
     
    Sasvim je evidentno da, dok predsednik Vučić radi na povećanju životnog standarda pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su samo od početka ove godine godine dobili već treće povećanje plata, Novica Antić i razni Lunići obmanjuju javnost„, navodi se u saopštenju.
     
    Vojni sindikat Srbije (VSS) demantovao je izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su plate zaposlenih u Vojsci Srbije u poslednjih deset godina uvećane za 71 odsto.
     
    S obzirom da je plata starijeg vodnika prve klase u decembru 2008. iznosila 32.628 dinara, što je po tadašnjem kursu 368 evra, dok će taj isti starešina sada primiti 75.787 dinara, odnosno 645 evra, kada, kao predsednik jednog sindikata, kažete da je ranije bilo bolje, suvišno je i objašnjavati šta su vaši pravi motivi. A šta tek reći kada jedan takozvani vojni sindikalac podrži političku kampanju protiv opremanja i ulaganja u Vojsku Srbije„, dodaje se u saopštenju ministarstva.
     

    Ministarstvo odbrane navelo je da su u dnevnom listu Danas izneti potpuno netačni podaci o prosečnim platama vojnika izvedeni po raznoraznim računicama.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

    Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih […]