• Ministarstvo odbrane prodalo imovinu Vojske Srbije za 6,25 miliona evra

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Ministarstvo odbrane je u 2021. godini od prodaje nepokretnosti Vojske Srbije imalo primanja u iznosu od 733 miliona dinara (oko 6,25 miliona evra).
     
    Radi se o imovini koja se nalazi u Master planu koji čine vojne nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije i predviđene su za otuđenje zaključcima Vlade Republike Srbije, prenosi Nova ekonomija.
     
    Deo primanja, 15 miliona dinara je preknjižen na Upravu za snabdevanje, pa su tako primanja Ministarstva iskazani u iznosu od 718 miliona dinara, piše u izveštaju Državne revizorske institucije (DRI) u kojem su analizirani finansijski izveštaji MO.
     
    Najveći kupac vojnih nepokretnosti, kako se vidi iz izveštaja, bio je Grad Subotica od kojeg je Ministarstvo primilo 209 miliona dinara.
     
    Među kupcima je i preduzeće za proizvodnju, trgovinu i usluge „Granice“ koje je 125 miliona dinara, kao i „Kvalitet gradnja“ koji je kupio nepokretnosti za 118 miliona dinara.
     
    Među ostalim kupcima su Grad Beograd, Novi Sad, Pirot, Smederevo, Kikinda, Kuršumlija. 
     
    U izveštaju se navodi i da su primanja od otkupa stanova i garaža koje koristi Ministarstvo odbrane iznosila 654 milion dinara. Primanja su ostvarena prodajom i otkupom stanova i garaža na osnovu zaključenih ugovora sa Ministarstvom. 
     
    Od prodaje pokretne imovine, sa druge strane, Ministarstvo je ostvarilo primanja od 1, 4 milijarde dinara. Ovo se odnosi na prodaju pokretnih stvari koje koristi Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije.
     
    Kada se radi o pokretnoj imovini, najviše sredstava je uplatilo preduzeće „Zenitprom“, 462, 5 miliona dinara (31,64 odsto), zatim preduzeće Jugoimport SDPR je uplatilo 226 miliona dinara. „Krušik“ je Ministarstvu uplatio 17,9 miliona dinara, a „Kosmos“ (Banja Luka) 4,5 miliona dinara. 
     
     

    Ministarstvo odbrane je u 2021. godini od prodaje nepokretnosti Vojske Srbije imalo primanja u iznosu od 733 miliona dinara (oko 6,25 miliona evra).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija