Ministar Zoran Đorđtević Foto: Medija centar Beograd
Srbija

Ministarstvo za rad, radi usklađivanja privatnih i poslovnih obaveza, uvelo klizno radno vreme

Izvor: 
FoNet Pet, 25/10/2019 - 11:48

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da je uvelo mogućnost promene početka i završetka radnog vremena zaposlenih, po odobrenju rukovodioca, tako da radno vreme može početi od 7:00 do 8:30 a završiti se od 15:00 do 16:30, istekom osmočasovnog dnevnog radnog vremena.

Kako se navodi, Ministarstvo je prvi je resor u Vladi koji je radi usklađivanja privatnih i poslovnih obaveza, a pre svega rada i roditeljstva, uveo mogućnost kliznog radnog vremena.

Ministar Zoran Đorđević naveo je da Ministarstvo želio da zaposleni budu zadovoljni, da mogu da usklade sve svoje obaveze, jer samo tako će nastaviti da rade sa elanom, što veoma važno jer se njihov posao odnosi indirektno na sve građane.

„Istraživanja su pokazala da su i vodeće svetske kompanije, uvođenjem kliznog radnog vremena efektivno smanjile neproduktivan rad, povećale zadovoljstvo zaposlenih, smanjile troškove i potrebu za prekovremenim satima na radnom mestu. Nadamo se da su to samo neki od efekata koje ćemo postići ovom odlukom“, objasnio je Đorđević.
MarketingNajnovije vesti