Učionica Foto: pxhere
Srbija

Ministre Ružiću urazumite direktore škola - pandemija je

Izvor: 
013info Čet, 17/12/2020 - 14:14

Povodom akcije direktora škola po Srbiji i po Pančevu koji su naložili zaposlenima da pozivaju učenike da donesu knjižice, a zatim planiraju i uručenje istih roditeljima, i to u vreme kada zbog antipandemijskih mera učenici školu pohađaju onlajn pismo se oglasila predsednica Unije Sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković. 
Pismo prenosimo u celini. 
 
 
Branku Ružiću, ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS
Poštovani,
Dopis koji ste poslali osnovnim i srednjim školama u Srbiji, 15. decembra, pod brojem: 601-00-00027/12/2020-15, jasan je svima, osim direktorima koji ne razumeju pročitano.
Naime, sve aktivnosti koje su pomenute, moraju biti u skladu sa važećim epidemiološkim merama i sve se može organizovati „na daljinu“, kako nastavnička veća, tako i roditeljski sastanci.
U vremenu kada se od nastavnika i dece zahteva da poštuju epidemiološke mere i kada je neophodno sačuvati sve aktere u obrazovanju, ovakvim postupcima ugrožava se zdravlje kako zaposlenih tako i roditelja/staratelja, koji uspeh i napredovanje dece mogu svakodnevno da prate u elektronskom dnevniku.
Smatramo da je krajnje neprimereno zadavati ovakve zahteve odeljenjskim starešinama i da treba naći bezbedan model za završavanje svih poslova oko završetka polugodišta.
Insistiramo da se u ovom trenutku svi roditeljski sastanci odlože ili da se održe onlajn.
U Beogradu, 17. 12. 2020.
Jasna Janković, predsednik Unije SPRSMarketingNajnovije vesti