• Ministri tvrde da ne razmišljaju o godišnjem: „Nema odmora, ni slobodnih vikenda“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Ministri u Vladi Srbije tvrde da ne razmišljaju o godišnjem odmoru, da ga neće koristiti uopšte ili će pokušati da pronađu samo par slobodnih dana.
     
    Potpredsednica vlade i ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže da će kao i svake godine izdvojiti nekoliko dana za godišnji odmor, ali da još nije pravila nikakve planove: „Očekuje nas još mnogo posla, jer imamo raspisivanje javnih poziva za ugradnju solarnih panela krajem leta, kao i niz aktivnosti u vezi sa izradom Strategije razvoja energetike i Integrisanog nacionalnog plana za klimu i energetiku“.
     
    Kada je reč o obeležavanju Dana sećanja za stradale i prognane Srbe u akciji „Oluja“, na kojoj predsednik Aleksandar Vučić očekuje da budu prisutni svi ministri, navela je da je svake godine prisustvovala, kao i da će isto uraditi i ove godine.
     
    „Jako je važno što se taj dan, zahvaljujući predsedniku Vučiću i SNS, obeležava na državnom nivou, jer nema veće uvrede za žrtve nego da one budu zaboravljene“, poručila je Mihajlović.
     
    Ministar građevinarstva Tomislav Momirović kaže da je za njega prisustvo na komemoraciji žrtvava „Oluje“ deo državotvorne politike i moralna obaveza.
     
    „Ovog leta, kao i svih prethodnih meseci od kada sam položio zakletvu kao ministar pred narodnim poslanicima, nema odmora za mene, niti slobodnih vikenda ili klasičnog osmočasovnog radnog vremena. Ako i uspem da nekako uhvatim slobodan vikend pre komemoracije, potrudiću se da ga iskoristim sa decom negde u Srbiji“, naveo je Momirović.
     
    Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić navodi da, nakon gubitaka usled pandemije, za sektor trgovine i turizma stvari postepeno kreću na bolje i da nema važnijih meseci u kojima treba da radimo na oporavku tih sektora od trenutnih. „S toga ću leto provesti radno u Beogradu“, dodaje.
     
    Ministarka privrede Anđelka Atanasković kaže da u ovom trenutku ne razmišlja o odmoru.
     
    „S obzirom na očekivanja da će do kraja godine uslediti povećanje penzija od najmanje pet odsto, a da će prosečna plata biti iznad 600 evra, kao i da će se nastaviti sa trendom privrednog rasta, od izuzetnog je značaja da aktivno radimo na ostvarenju ciljeva“, navela je.
     
    Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović nije planirala odmor jer, kako kaže, za nju tog dana kada se obeležava godišnjica „Oluje“, „nema važnije obaveze, nego da svi zajedno, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, obeležimo Dan žalosti i pokažemo da nismo zaboravili žrtve“.
     

    Ministri u Vladi Srbije tvrde da ne razmišljaju o godišnjem odmoru, da ga neće koristiti uopšte ili će pokušati da pronađu samo par slobodnih dana.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]