• Miroslav Mika Aleksić, optužen za silovanja i polna uznemiravanja, i njegova supuga tužili Biljanu Srbljanović

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Miroslav Aleksić, nastavnik glume optužen za silovanja i polna uznemiravanja polaznica svoje škole i njegova supruga Biljana Aleksić tužili su spisateljicu Biljanu Srbljanović, objavio je Danas.

     

    Srbljanović je na svom Fejsbuk profilu napisala: “Danas mi je na moje radno mesto, Fakultet dramskih umetnosti, u toku mog radnog vremena, stigla sledeća privatna krivična tužba moje koleginice sa istog fakulteta i njenog muža, koji nije sa fakulteta, a za krivično delo UVREDA u produženom trajanju, član 170. stav 2. putem mreže Fejsbuk”.

    U tužbi se navodi da je Srbljanović od 8. do 11. maja ove godine uvredila Aleksića i njegovu ženu tako šti je na društvenoj mreži Fejsbuk objavila tri teksta “krajnje uvredljive sadržine”.

    Uz fotografiju tužbe, Srbljanović je napisala i šta znači krivično delo protiv časti i ugleda – uvreda, član 170, stav 2. Ako je delo učinjeno putem štampe, radija, televizije ili sličnih sredstava ili na javnom skupu, učinilac će se kazniti novčanom kaznom od osamdeset do dvestačetrdeset dnevnih iznosa ili novčanom kaznom od stopedeset hiljada do četristopedeset hiljada dinara. (4)… Neće se kazniti za delo ako je izlaganje dato u okviru odbrane nekog prava ili zaštite opravdanih interesa.

    Podsetimo, Miroslav Aleksić se tereti za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe, kvalifikovana u produženom trajanju.

    Glumica Milena Radulović prva je prijavila Aleksića za silovanje, a potom su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke, među kojima je i glumica Iva Ilinčić.

    Aleksić je tužio i novinarku Blica Ivanu Jasnić Mastilović, koja je prva uradila priču sa Milenom Radulović.

     

    Tužio je i list Danas i novinara Milojka Pantića zbog kolumne koju je objavio u Danasu.

    Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo pritvor Aleksiću, koji se u njemu nalazio od januara ove godine, i odredio mu kućni pritvor uz nanogicu.

    Nakon što je pripremno ročište Miroslavu Aleksiću odloženo 1. oktobra jer je njegov advokat Zoran Jakovljević zaražen koronavirusom, novo je zakazano za 28. i 29. okotobar.

     

     

    Miroslav Aleksić, nastavnik glume optužen za silovanja i polna uznemiravanja polaznica svoje škole i njegova supruga Biljana Aleksić tužili su spisateljicu Biljanu Srbljanović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]