Novac
Srbija

Mladi se u maju prijavljuju za novih 100 evra: Pogledajte ko sve ima pravo na pomoć

Izvor: 
013info Sub, 30/04/2022 - 15:12Mladi između 16 do 29 godina će od narednog meseca moći da se prijave za dodatnih 100 evra pomoći.

 

Vlada Srbije je još u februaru usvojila Predlog o dopunama Zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije kovida.
Ovim dopunama se reguliše pitanje isplate dodatne novčane pomoći mladima između navršenih 16 i 29 godina starosti, a koji će u junu dobiti po dodatnih 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, saopšteno je posle sednice Vlade.
Svi mladi, državljani Republike Srbije koji u trenutku prijave imaju između navršenih 16 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, a nisu dobili novac u januaru (bilo da se nisu prijavili ili nisu zadovoljavali propisane uslove), moći će da se prijave za 100 evra novčane podrške u periodu od 16. do 31. maja 2022. godine.
 
Sa druge strane, mladi koji su početkom februara već dobili po 100 evra novčane podrške, neće ponovo morati da se prijavljuju, jer će im ona biti automatski isplaćena.
 
Po završetku prijave, u junu će početi isplata 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara prema evru koji utvrđuje Narodna banka Srbije na dan stupanja na snagu predloženih zakonskih izmena.
 
Prijava će biti elektronska, na portalu Uprave za trezor, na adresi: idp.trezor.gov.rs.
 
 
 
 MarketingNajnovije vesti