• Moja prva plata-poslodavci iz privatnog i javnog sektora do kraja meseca biraju kandidate

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava poslodavce iz privatnog i iz javnog sektora, koji učestvuju u programu „Moja prva plata“ da,  do 30. novembra 2021. godine mogu da realizuju konačan izbor prijavljenih kandidata.

     Rok za povezivanje i konačan izbor kandidata, koji predviđa Treća faza programa, a koji je za poslodavce iz privatnog sektora otpočeo 1. novembra,  produžava se do kraja meseca, do kada traje i za poslodavce iz javnog sektora koji ga od danas, 16. novembra, započinju. U roku od 15 dana od dana završetka izbora kandidata, biće formirane konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima, koje će biti dostupne na sajtu  www.mojaprvaplata.gov.rs.

    U Četvrtoj fazi realizacije programa, potpisivaće se trojni ugovor između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata, dok će sprovođenje programa početi u roku od 15 dana od dana formiranja konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima.

    Na osnovu Uredbe o programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plataˮ, Nacionalna služba za zapošljavanje je 20. avgusta ove godine raspisala Javni poziv koji je dostupan na sajtu NSZ (www.nsz.gov.rs) i sajtu Moja prva plata (www.mojaprvaplata.gov.rs).
    Ovim programom mladima bez radnog iskustva se omogućava da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavaca,  steknu znanja, veštine i kompetencije za rad i tako povećaju mogućnosti za zapošljavanje. Planirano je uključivanje do 10.000 mladih do 30 godina, sa srednjim i visokim obrazovanjem, koji su bez radnog iskustva (ili sa radnim iskustvom kraćim od 6 meseci stečenim na poslovima u okviru nivoa obrazovanja sa kojim konkurišu), a nalaze se na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

    Program „Moja prva plataˮ se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od 9 meseci, tokom kojih NSZ mladima sa srednjim obrazovanjem isplaćuje mesečnu novčanu naknadu od 22.000 dinara, a mladima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara. Pored toga, mladima uključenim u ovaj program, NSZ uplaćuje i doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

    Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava poslodavce iz privatnog i iz javnog sektora, koji učestvuju u programu „Moja prva plata“ da,  do 30. novembra 2021. godine mogu da realizuju konačan izbor prijavljenih kandidata.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]