• MUP: Četvorodnevna akcija pojačane kontrole saobraćaja, skoro 1300 isključenih

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Policijski službenici saobraćajne policije tokom četvorodnevne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena na teritoriji čitave zemlje isključili su iz saobraćaja 1.235 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 60 vozača koji su bili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopštio je MUP Srbije.

    Akcija je sprovedena uz aktivno učešće policijskih službenika Uprave saobraćajne policije u Direkciji policije i policijskih službenika saobraćajne policije iz područnih policijskih uprava, a korišćeno je 365 radarskih uređaja za kontrolu brzine, 50 droga testova i više od 1.000 alkometara.

    Čak 192 vozača zadržana su na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

    Takođe, zbog prekoračenja brzine sankcionisano je 5.666 vozača, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano 2.709, a zbog nepropisnog prevoženja dece 120 učesnika u saobraćaju.

    Uprava saobraćajne policije će i u narednom periodu sprovoditi mere pojačane kontrole usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kojima se direktno ugrožava bezbednost saobraćaja, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

     

    Policijski službenici saobraćajne policije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]