Srbija

MUP i BIA imaju informacije da se u Srbiji spremaju upadi na biračka mesta

Izvor: 
013info Sre, 30/03/2022 - 14:38


„Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativna agencija imaju informacije da se, za dan izbora, pripremaju više grupa motivisanih i organizovanih od strane pojedinih političkih partija u našoj zemlji, ali i stranog faktora koji će pokušati da kompromituju, pa i spreče održavanje izbora. Pokušaće da upadaju na biračka mesta, razbijaju kutije, pokazuju falsifikovanu izbornu dokumentaciju i za to će biti spremni, organizovani i u čemu će im značajno pomoći mnoge službe iz našeg okruženja. Već sada postoje spiskovi kriminalaca koji treba da uđu u našu zemlju i pomognu u sprečavanju, odnosno normalnom odvijanju naših izbora i iskazivanju demokratske volje građana Srbije", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„MUP, BIA i čitav bezbednosni aparat ove zemlje, neće dozvoliti da izborni dan prođe tako i neće dozvoliti da se bilo ko igra sa slobodno izraženom narodnom voljom. Upozoravamo one koji su ovo organizovali, one koji ovo planiraju, da znamo kakav je plan, da znamo kakva je organizacija, da znamo ko treba da im stigne u pomoć i da bi bilo mnogo bolje da od toga odustanu", istakao je ministar Vulin. 

Dodao je da građani Srbije imaju pravo da kažu šta misle o svakom, bez obzira da li je vlast ili opozicija.   „Nemojte pokušavati da to promenite i nemojte pokušati da volju građana Srbije prikažete u bilo kom drugom svetlu osim kao volju građana Srbije. Svesni smo šta nam se sprema, šta nas očekuje i nemojte sumnjati da smo i spremni da zaštitimo izbornu volju građana Srbije i da zaštitimo demokratski proces i ustavni poredak u našoj zemlji."

„Ovo što je KRIK pokušao da uradi je sramno, deo je, slobodno mogu reći, kriminalizacije predizborne kampanje i naših izbora. Ali kao što vidite, sve laži koje su ovde izrečene lako i jednostavno su raskrinkane. Od imena ubica, navodnih ubica, koji se u tom trenutku nisu nalazili gde su se nalazili, krunskog dokaza posedovanja lažnog Instagram naloga, kog su inače koristile ubice baš ovog Pukija, da bi zavarali trag pred njegovom porodicom i da bi zavarali trag kada je u pitanju datum njegove smrti. Sve je laž. Laž je dokazana, laž je raskrinkana, ali važnije od svega, dokazano je da u ovoj zemlji postoje ljudi koji su spremni da urade sve da bi kompromitovali ovu zemlju, da bi kompromitovali i napali predsednika Aleksandra Vučića, ali i ugrozili normalno, prirodno odvijanje izbornog demokratskog procesa u našoj zemlji", rekao je ministar policije. 

„Upozoravam još jednom sve one koji su planirali ovo da odustanu od svojih planova, a one koji su u tome trebali da im pomognu da je bolje da taj dan ne dođu u Srbiju", poručio je ministar Vulin.
MarketingNajnovije vesti