Srbija

MUP: Od 1. januara do juče izvršeno 1.243 kontradiverzionih pregleda povodom dojava o bombama

Izvor: 
013info Sre, 08/06/2022 - 17:17Povodom novog talasa hakerskih napada na Republiku Srbiju, Ministarsvo unutrašnjih poslova je saopštilo da pripadnici policije nastavljaju kontradiverzione preglede u objektima i da preduzimaju sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja slučajeva lažnih dojava o bombama zajedno sa drugim relevantnim službama - Bezbednosno-informativnom agencijom, Vojnoobaveštajnom agencijom, Vojnobezbednosnom agencijom, Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Tužilaštvom za organizovani kriminal.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rasvetlili su svaku dojavu o postavljenoj bombi koja je došla iz Srbije, brzo pronašli izvršioce i procesuirali ih", navodi se u saopštenju.

Takođe, navodi se da su identifikovane lokacije više mejl adresa sa kojih su stizale preteće poruke o postavljenim bombama sa servisa Gmail, ProtonMail, Eunet mail, Yandex, te da su o svemu obavešteni inostrani partneri od kojih se očekuje konkretna reakcija.

"Ostvarena je saradnja sa Evropolom, Interpolom, policijska i tužilačka saradnja sa zemljama iz kojih su identifikovane pretnje bombama, poput Poljske, Slovenije, Irana, Ukrajine, a ostvaren je i zajednički rad na rešavanju identičnih pretnji sa policijskim organima Mađarske", saopštava MUP.

Kako se ističe, od 1. januara, zaključno sa jučerašnjim danom, izvršena su čak 1.243 kontradiverziona pregleda povodom dojava o postavljenim bombama. MUP saopštava da je Srbija meta "specijalnog rata" i da mora da izdrži napade i pritiske, kao i druge zemlje.

 
MarketingNajnovije vesti