• Na Aerodromu „Nikola Tesla“ zaplenjeni luksuzni satovi i firmirana roba

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Carinici su na Aerodromu „Nikola Tesla“ otkrili i zaplenili neprijavljenu firmiranu robu i luksuzne satove, čija ukupna vrednost dostiže 45.000 dolara.

    Neprijavljena firmirana roba i luksuzni satovi otkriveni su tokom pregleda prtljaga kod 26-godišnje devojke iz Lebana i 25-godišnjeg mladića iz Niša, koji su stigli iz Amsterdama.

    Kod putnice je prvo pronađen ženski sat marke „Rolex Datejust 31mm 18ky“, čija je vrednost procenjena na 19.000 dolara. Potom su detaljnim pregledom pronađene četiri ženske tašne marke „Louis Vuitton“, ukupne vrednosti gotovo 9.500 dolara, kao i dva para patika marki „Valentino“ i „Versace“, čija je vrednost procenjena na oko 800 dolara po paru, navodi se u saopštenju Uprave carina.

    Putnica koja je u ličnom prtljagu u zemlju unosila robu vrednu preko 30.000 dolara izjavila je da nije znala da treba da je prijavi, iako je poznato da državljani Srbije imaju pravo u zemlju da unesu robu u vrednosti do 100 evra bez plaćanja uvoznih dažbina.

    Slično se dogodilo i kada je na red za kontrolu došao 25-godišnji putnik iz Niša, u čijem prtljagu je skener detektovao čak tri kutije različitih satova, dok su sami satovi pronađeni u rancu koji je putnik nosio kao ručni prtljag.

    Reč je o satovima čija je ukupna vrednost procenjena na preko 23.000 dolara: „Rolex GMT-Master II“, čija je vrednost gotovo 11.000 dolara, „Jacob&Co“ od preko 9.000 dolara i „TagHeuer“ od oko 3.500 dolara.

    Kako se navodi u saopštenju, i ovaj putnik je rekao da nije znao da treba da prijavi robu pri ulasku u zemlju i da je satove nosio u rancu umesto u originalnim kutijama zbog bezbednosti.  

     

     

     

    Carinici su na Aerodromu „Nikola Tesla“ otkrili i zaplenili neprijavljenu firmiranu robu i luksuzne satove, čija ukupna vrednost dostiže 45.000 dolara.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija