wikimedia
Srbija

Na društvenim mrežama lažne informacije o korona virusu u Srbiji

Izvor: 
Tanjug Sre, 26/02/2020 - 13:59Na društvenim mrežama pojavile su se već lažne informacije da u Srbiji navodno ima petoro mrtvih od posledica korona virusa, što je ministar zdravlja Zlatibor Lončar demantovao i ukazao da se proverene informacije mogu dobiti na sajtu, koji je danas počeo da radi, na adresi Covid19.rs. U porukama na drštvenim mrežama, poput Votsapa, izvor je navodna doktorka koja obaveštva prijatelja da u Srbiji ima korona virusa, ali da je svima strogo zabranjeno da govore o tome, i da je već petoro navodno umrlo u Beogradu.

"Danas me zvala doktorka sa infektivne klinike da mi kaže da se pojavio korona virus u Srbiji. Da im je dvoje umrlo na infektivnoj klinici i umrlo je dvoje ili troje na KBC Bežanijska kosa."

Ministar je danas potvrdio da je svih 14 osoba koje su bile testirane na virus korone bilo negativno.

Albanski lideri su upravo iz istog razloga, kako bi se srepčilo širenje panike, pozvali gradane da ne budu „plen“ onih koji šire paniku od moguće pojave korona virusa, a tužilaštvo u Tirani pokrenulo je već istragu o širenju lažnih informacija.

"Armija " od najmanje 48 organizacija već mesec dana radi na proveri činjenica iz 30 zemalja u cilju razotkrivanja lažnih informacija o novom virusu Korona.

Dezinformacije u vezi sa puštanjem u promet čudotvorne vakcine bile su najveći trend, koje je u stopu pratio veliki broj lažnih podataka o izvoru bolesti.

 

 
MarketingNajnovije vesti