• Na kruzeru potvrđen koronavirus, u karantinu i 14 državljana Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na kruzeru „Diamond Princes“, koji je stavljen u karantin zbog koronavirusa, nalazi se 14 državljana Srbije, rekao je za Tanjug ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić.

    „Ministarstvo inostranih poslova Japana nas je obavestilo da se na brodu „Diamond Princes“ koji je stavljen u karantin zbog koronavirusa nalazi 14 državljana Srbije – 12 članova osoblja i dvoje putnika, kao i jedan državljanin Crne Gore“, preneo je ministar.

    Dačić je ukazao da je Ambasada Srbije u Tokiju kontaktirala sa našim državljanima na tom brodu i da su oni dobro.

    Dodao je da će svi putnici morati da ostanu u karantinu 14 dana. Deset osoba sa kruzera koji se, sa 3.700 putnika, vratio iz Hongkonga i pristao u japanskoj luci Jokohoma zaraženo je koronavirusom.

    Od ukupno 273 testirana putnika pristigli su rezultati za 31, od kojih je deset pozitivnih. Prioriteti za testiranje bili su putnici koji su imali bilo kakve simptome.

    Više od 1.800 putnika zadržano je u karantinu na kruzeru koji se usidrio u terminalu Kai Tak u Hong Kongu, pošto im nije dozvoljeno da napuste brod bez odobrenja zdravstvene službe Hong Konga, odnosno dok ne budu gotovi rezultati testiranja na prisustvo koronavirusa.

    Na prethodnom putovanju istog broda zaražena je jedna osoba koja je putovala od Kine do Vijetnama i nazad. Kasnije, tokom putovanja, potvrđeno je da su još tri putnika zaražena.

    Svi putnici su se iskrcali 24. januara u Kini i Hong Kongu, a posada putnika je potom krenula na sledeće putovanje, sa kog se u Tajvan vratila 4. januara.

    Kako CNN prenosi, 30 članova posade se osećalo bolesno, ali sada su svi u stabilnom stanju.

    Na kruzeru „Diamond Princes“, koji je stavljen u karantin zbog koronavirusa, nalazi se 14 državljana Srbije, rekao je za Tanjug ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić. „Ministarstvo inostranih poslova Japana nas je obavestilo da se na brodu „Diamond Princes“ koji je stavljen u karantin zbog koronavirusa nalazi 14 državljana Srbije – 12 članova osoblja i dvoje putnika, kao i jedan državljanin Crne Gore“, preneo je ministar.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija