• Nadrilekaru i njegovoj majci određen pritvor do 30 dana

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana maseru iz Batajnice Savi Kneževiću (23) i njegovoj majci Danijeli (49) osumnjičenim za nadrilekarstvo, kojim je narušeno zdravlje sedam osoba.

    Pritvor im je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

    Na ovo rešenje sudije za prethodni postupak, okrivljeni i njihovi advokati mogu da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću u roku od tri dana, od prijema rešenja.
    Ranije danas Knežević i njegova majka ispitani su u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

    Knežević se tereti za krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i produženo krivično delo – teška dela protiv zdravlja ljudi, dok se njegovoj majci stavljaju na teret ista dela u pomaganju.

    Kako se sumnja, on je u neregistrovanoj ordinacaciji „Dr Sauvage“ na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad.

    Izvodio je tako liposukcije, transfere masti, korekcije usana… nad pacijentima, prikrivajući od njih činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata.

    Nakon toga pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom-lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu.

    U tome mu je pomagala majka, koja je u neregistrovanoj ordinaciji primala pacijente i od njih uzimala novčanu naknadu, sve iako je znala da njen sin nema licencu za rad.

    Knežević je svoje usluge reklamirao preko društvenih mreža, a u istu svrhu je koristio svoj instagram profil, kao i instagram naloge pojedinih javnih ličnosti.

    Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana maseru iz Batajnice Savi Kneževiću (23) i njegovoj majci Danijeli (49) osumnjičenim za nadrilekarstvo, kojim je narušeno zdravlje sedam osoba.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]