Foto: Mreža 21
Srbija

Napadnut voditelj Daško Milinović u Novom Sadu; Vučević osudio napad; Reagovalo i Ministarstvo kulture

Izvor: 
FoNet/021/Tanjug Pet, 16/04/2021 - 11:19


Radijski voditelj iz Novog Sada Daško Milinovića napadnut je jutros a dvojica maskiranih napadača, tukli ga metalnom šipkom i našpricali mu dva suzavca u oči.

Milinović je posle toga u pratnji kolege Mladena Urdarevića otišao u Urgentni centar.

On je rekao da se napad desio jutros oko 6.45, kada je krenuo na posao, u blizini mesta gde živi.

Dvojica maskiranih napadača su mu prišla, našpricala mu dva suzavca u oči i hteli da ga udare metalnom šipkom po glavi.

Udarili su ga tri puta, ali je Milinović uspeo da pokrije glavu rukom, pa su nakon tri udarca napadači pobegli.

PR služba Kliničkog centra Vojvodine potvrdila je za RTV da je jutros u  Klinički centar Vojvodine, primljen je pacijent M. D. 1980. godište sa lakim telesnim povredama leve podlaktice.

Posle hitne, blagovremene, kompletne dijagnostike, lekarske pomoći i zbrinjavanja, pacijent je stabilnog zdravstvenog stanja, van životne opasnosti otpušten na kućno lečenje.

Matić: U što kraćem roku otkriti napadače na Milinovića

Član Radne grupe za zaštitu i bezbednost novinara Veran Matić izjavio je da su o napadu na radio voditelja Daška Milinovića jutros u Novom Sadu, odmah obaveštene sve važne "kontakt tačke" u policiji i tužilaštvu kako bi se u što kraćem roku identifikovali i uhapsili napadači.

On je u pisanoj izjavi naveo i da je u istragu odmah uključen i general Slobodan Melešić, načelnik Policijske uprave Novi Sad i clan Radne grupe za zaštitu i bezbednost novinara kao i nadležni tužilac.

Vučević: Nedopustiv i sramotan napad na novinara

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je danas napad na radio novinara Daška Milinovića u tom gradu i poručio da tako nešto ne sme da se dešava ni u Novom Sadu, niti bilo gde u Srbiji.

"Osuđujem svaki napad na novinare i očekujem da se čim pre pokrene istraga povodom nasilja koje je jutros pretrpeo novosadski novinar Daško Milinovic", poručio je Vučević.

On je naveo da nasilnici moraju biti odmah pronađeni i kažnjeni.

"Nedopustiv je i sramotan ovaj napad na novinara, to ne sme da se dešava ni u Novom Sadu, ni u Srbiji", istakao je Vučević.

Ministarstvo kulture: Napade na novinare tretirati kao prioritetne

Ministarstvo kulture i informisanja osuđuje jutrošnji brutalan fizički napad na radijskog voditelja i novinara Daška Milinovića. Pozivamo nadležne organe da, u skladu sa svojim ovlašćenjima, ovaj slučaj kao i sve druge napade na novinare tretiraju kao prioritetne.

Ministarstvo još jednom ističe da se svim novinarima i medijskim radnicima mora omogućiti da nesmetano rade i obavljaju svoj posao, a da tom prilikom njihova lična bezbednost i profesionalni integritet ne smeju biti dovedeni ni jednog trenutka u pitanje.
MarketingNajnovije vesti