• Nedimović: Skupe žitarice poskupljuju proizvodnju mesa i mleka

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da je ova godina sigurno vrlo specifična.
     
    Navodi da su cene kako žitarica, tako i voća odlične, a da su negde rekordne, poput malina, kupina, pšenice i kukuruza.

    Sa druge strane, kako navodi Nedimović, skupe žitarice poskupljuju proizvodnju mesa i mleka, jer kada stočari prodaju skupo robu, to njima odgovara, ali se onda potrošači žale da je skupo meso u radnji, te je to teško pomiriti i nezahvalno je ceniti strane.

    Nedimović dodaje da je njegov posao kao ministra svakako da pomogne proizvođačima.
     
    Govoreći o slučajevima nedavnog povlačenja neispravnog sladoleda i mleka sa tržišta, ministar je ocenio da se takve stvari dešavaju svuda u svetu, pa na taj način dolaze i do naših granica, te tvrdi da „naš sistem bezbednosti hrane funkcioniše odlično“.
     
    „Za mene to nije ništa novo niti toliko bitno, koliko činjenica i upravo dokaz da poslednjih dana naš sistem bezbednosti hrane funkcioniše odlično“, rekao je Nedimović.
     
    Kada je reč o sušama i vremenskim nepogodama, ministar je rekao da će se svakako odraziti na pojedine kulture u pogledu prinosa.
     
    „Rod kukuruza će biti nešto manji, kod soje će prinos biti takođe manji, dok kod ostalih žitarica ne očekujem veće probleme“, kaže Nedimović.
     
    Ministar je dodao da su cene mesa u maloprodaji u porastu, ali da bi trebalo da imamo na umu da su to sve prolazne faze, jer je tržište to koje određuje cenu, te da se ne očekuju nikakvi dramatični scenariji u narednim mesecima.
     

     

    Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da je ova godina sigurno vrlo specifična.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]