• Nekadašnji građevinski gigant, „Mostogradnja“, završio u stečaju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Nekadašnji građevinski gigant, „Mostogradnja“, završio je u stečaju, objavio je Biznis.rs.
     
    Privredni sud u Beogradu otvorio je stečaj nad ovim građevinskim preduzećem, navodi se u rešenju objavljenom na internet stranici suda. 
     
    Stečaj je uveden na predlog Ministarstva privrede, zbog trajnije nesposobnosti plaćanja obaveza ovog preduzeća, prenosi Biznis.rs.
     
    Prvo poverilačko ročište zakazano je za 24. septembar, dok će ročište za ispitivanje potraživanja biti održano 10. decembra. Stečajni postupak prema Mostogradnji iniciran je predlogom 26. maja.
     
    Pokušaji da se Mostogradnja privatizuje bez uspeha traju od 2007. godine.
     
    Početkom maja ove godine PIO fond i Republika Srbija su u zbiru držali preko 66 odsto kapitala te firme, dok su značajni suvlasnici i Grad Beograd, Nacionalna služba za zapošljavanje, Akcionarski fond, EPS i Fond za razvoj. Mostogradnja konzorcijum tada je bio vlasnik 2,37 procenata ukupnog kapitala.
     
    Kako se navodi, poslovni račun Mostogradnje je u dugotrajnoj blokadi koja je započela maja 2016. godine i to za iznos od 193,3 miliona dinara.
     
    Pretežna delatnost GP Mostogradnja je izgradnja mostova i tunela.
     

     

    Nekadašnji građevinski gigant, „Mostogradnja“, završio je u stečaju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]