Donacija vozila Foto: MUP Srbije
Srbija

Nemačka poklonila srpskoj policiji 27 vozila vrednih pola miliona evra

Izvor: 
Beta Uto, 11/02/2020 - 14:52
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je najnovija donacija nemačke savezne policije koja uključuje uređaje za prepoznavanje falsifikovanih isprava i 27 vozila, potvrda dobre saradnje policija dve zemlje, pre svega u cilju suzbijanja organizovanog kriminala i ilegalnih migracija.

Stefanović je u Palati Srbija, prilikom potpisivanja sporazuma o primopredaji donacije sa nemačkim ambasadorom Tomasom Šibom rekao da je tokom prošle godine u saradnji dve policije zaplenjeno 303 kilograma narkotika, pet laboratorija i deset kilograma amfetamina, kao i da je više ljudi koji su bili deo kriminalnih grupa uhapšeno.

On je rekao da srpska policija pored donacija, od policije nemačke ima veliku pomoć i podršku za ispunjavanje uslova iz oblasti bezbednosti koje zahteva poglavlje 24 četiri iz pretpristupnih pregovora za priključenje Evropskoj uniji.

„U oblasti bezbednosti imamo i više obuka za pripadnike policije kao i donacija opreme za njihov efikasniji rad“, rekao je Stefanović i dodao da je i zahvaljujući tome stopa kriminaliteta u Srbiji svake godine sve manja.

On je naveo i da srpska policija u ovoj godini očekuje nove donacije za graničnu policiju, kao i da je „nemačka policija prepoznala srpsku policiju kao ozbiljnog partnera koji doprinosi bezbednosti ne samo u Srbiji već i u Evropi“.

Ambasador Nemačke Tomas Šib je rekao da je vrednost donacije koja je danas uručena srpskoj policiji pola miliona evra, kao i da je saradnja policija Nemačke i Srbije veoma važna i značajan doprinos na putu Srbije ka EU.

„Kako Srbija tako i EU se suočava sa velikim izazovima organizovanog kriminala i nelegalnih migracija, tim je važnije da policije efikasno sarađuju, a važno je da tu saradnju nastavimo i ubuduće“, kazao je Šib.

Od 27 policijskih vozila iz donacije Nemačke 17 je namenjeno graničnoj policiji, rečeno je posle potpisivanja sporazuma o primopredaji.

 

Donacija vozila
Foto: MUP Srbije
2_2.jpg
 MarketingNajnovije vesti