• Nestvarna pobeda basketaša protiv SAD – Srbija odbranila svetsku titulu!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Muška reprezentacija Srbije u basketu 3×3 odbranila je titulu svetskog šampiona, pošto je danas u finalu Svetskog prvenstva u Beču pobedila selekciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 21:19.

     

    Letonija je bronzana posle pobede 22:12 nad Brazilom. U ženskoj konkurenciji Amerikanke su došle do zlata pobedom nad Francuskom 16:12. Srbija je do šestog zlata u istoriji SP stigla posle velikog preokreta u finišu meča. Selekcija SAD je vodila 19:15, ali je Srbija preokretom stigla do trijumfa i odbranila titulu osvojenu prošle godine u Antverpenu.

    Za Srbiju su igrali Dejan Majstorović, Marko Branković, Mihailo Vasić i Strahinja Stojačić. Srpska selekcija je imala veliku podršku navijača sa tribina u Beču, a po završetku meča čule su se srpske pesme, a između ostalih i „Marš na Drinu“.

    Ovo je šesto zlato za Srbiju na SP. Basket selekcija Srbije je u istoriji SP osvojila i jednu srebrnu medalju i jedno četvrto mesto.

    Svi osvajači medalja sa SP izborili su plasman u kvalifikacije za turnir za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.Srbija je u prvom polufinalu pobedila Letoniju 21:18, dok je selekcija SAD u drugom polufinalu bila bolja od Brazila 21:17.

    Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Strahinja Stojačić sa 12 poena (pet dvojki), Dejan Majstorović i Marko Branković su ubacili po četiri, a Mihailo Vasić samo jedan.

    Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić, Marko Branković i Dejan Majstorović su odličnom igrom savladali Letonce.

    Srbija je bolje otvorila meč i dugo držala prednost između dva i četiri poena, ali je zvanični olimpijski šampion uspeo da preokrene i povede 11:10.

    Nije to pokolebalo reprezentativce Srbije koji su uspeli da povrate prednost i stignu ponovo do plus tri (17:14 i 19:16) i na kraju ostvare veliku pobedu.

    „Ovo je nevrovatno. Čestitam Letoniji na borbi i sjajnoj utakmici. Želim da se zahvalim ovoj sjajnoj publici koja nas je bodrila sve vreme. Stojačić je pokazao da je najbolji. Aplauz za njega, mi smo tu da ispratimo. Idemo korak po korak, kao što smo išli i kroz celo takmičenje. Želimo da odbranimo titulu ovde u Beču“, rekao je reprezentativac Srbije Marko Branković, preneo je sajt KSS.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]