Foto: Mozzart
Srbija

Nezaposlene žene do kraja jula mogu da konkurišu za 10.000 evra podrške svom biznisu

Izvor: 
013info Sre, 14/07/2021 - 18:16Rok za podnošenje Zahteva za dodelu bespovratnih sredstava nezaposlenim ženama produžen je za još 15 dana i traje do 30. jula 2021.

Podsetimo, kompanija Mozzart u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost objavila je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstva u ukupnom iznosu od 50.000 evra, odnosno po 10.000 evra za pet nezaposlenih žena sa najboljim biznis idejama.

Cilj ove akcije je ekonomsko osnaživanje žena, promocija rodne ravnopravnosti, razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva kod nezaposlenih žena, posebno u nerazvijenim sredinama, kao i unapređenje efikasnosti i institucionalne podrške poslovanju i razvoju žena preduzetnica, saopštio je Mozzart.

Podrška obuhvata  bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja, na osnovu dostavljenog Zahteva za dodelu sredstava za samozapošljavanje u kojem je opisan predlog projekta za pokretanje i vođenje posla. Kompanija Mozzart obezbediće i medijsku, marketinšku i logističku podršku odabranim projektima.

O pravilno podnesenim zahtevima i poslovnim idejama će odlučivati petočlana Komisija koju će činiti predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanja, socijalna i boračka pitanja, Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i kompanije Mozzart.

Sve informacije o uslovima učešća, potrebnoj dokumentaciji za konkurisanje i načinu prijavljivanja pročitajte OVDE.

 
MarketingNajnovije vesti