• Nezaposleni mladi od danas mogu da se prijave za program „Moja prva plata“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Od danas, 1. oktobra nezaposleni mladi mogu da počnu da se prijavljuju za program „Moja prva plata“.
     
    Za učešće se prijavljuju na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs do 31. oktobra.
     
    Planirano je uključivanje do 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina života, koji su bez radnog iskustva (ili sa radnim iskustvom kraćim od šest meseci stečenim na poslovima u okviru nivoa obrazovanja sa kojim konkurišu), a nalaze se na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.
     
    Program „Moja prva plata“ se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od devet meseci, tokom kojih NSZ mladima sa srednjim obrazovanjem isplaćuje mesečnu novčanu naknadu od 22.000 dinara, a mladima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara.
     
    Pored toga, NSZ mladima uključenim u ovaj program uplaćuje i doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.
     
    Pored toga, sami poslodavci mogu dodatno platiti mlade koje angažuju.
     
    Treća faza programa namenjena je izboru kandidata od strane poslodavaca, koji će proces selekcije moći da obavljaju od početka prijave kandidata, dok će konačan izbor kandidata poslodavci iz privatnog sektora moći da obave u periodu od 1. do 15. novembra, a poslodavci iz javnog sektora u periodu od 16. do 30. novembra.
     
    U roku od 15 dana od dana završetka izbora kandidata biće formirane konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima.
     
    Četvrta faza programa se odnosi na potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata, dok će sprovođenje programa početi u roku od 15 dana od dana formiranja konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima.

     

    Od danas, 1. oktobra nezaposleni mladi mogu da počnu da se prijavljuju za program „Moja prva plata“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]