• Ništa od dogovora, nastavlja se obustava rada u poštama

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Predstavnici Vlade i Radne grupe preduzeća Pošte Srbije nisu postigli dogovor o obustavi štrajka.
    Iz sindikata PTT Srbija za N1 kažu da do dogovora nije došlo zato što poslovodstvo nije dostavilo podatke, kako im je bilo rečeno – do 16 časova, a koji se odnose na raspodelu procenata povećanja zarada.
     
    U obavezi su da to učine do ponedeljka do 9h, kada će se nastaviti razgovori oko eventualnog prekida protesta i obustave rada„, rekao je za N1 Radoje Đermanović iz tog sindikata.
     
    Radnici pošte u Novom Sadu i širom Srbije ni danas se nisu vratili na svoja radna mesta. Kako za 021 kaže Tomislav Mandić glavni poverenik Samostalnog sindikata poštanskih radnika za Novi Sad ponuda koju su na jutrošnjem sastanku, koji je trajao gotovo četiri sata, dobili je uvredljiva.
     
    Vlada i rukovodstvo pošte su predložili totalno neprihvatljive uslove i procente za koje oni smatraju da su jedini izvodljivi i nisu ni delimično ispoštovali naš predlog oko povećanja koji smo mi kao radnici napravili u okviru budžeta preduzeća. Oni su nam ponudili izuzetno niske procente koji su praktično bili u prvoj ponudi i koji su njihov dogovor, a koji za nas poštare konkretno u dinarima iznose tri, tri i po hiljade i sa kojima mi ponovo nećemo doći ni do 40 hiljada plate. To ponovo nije ni približno republičkom proseku„, objašnjava Mandić. 
     
    On dodaje da je u okviru ponude predviđena i povišica istog procenta i za rukovodstvo preduzeća što je, prevedeno u dinare, za njih povišica od 15 do 20 hiljada. Novi sastanak je potom bio zakazan za danas u 16 časova, ali dogovor nije postignut.
     
    Ukoliko ponuda bude približna onoj koju smo jutros dobili obustava se sigurno nastavlja do daljnjeg. Sa radom sigurno nećemo početi danas, a kako se situacija odvija bojim se da se ni sledeće nedelje nećemo vratiti na radna mesta„, naveo je Mandić pre popodnevnog sastanka.
     
    Podsetimo, poštari, kuriri i šalterski radnici Pošte Srbije obustavili su rad u utorak, 3. decembra, nakon što je istekao rok koji su, kada su odustali od štrajka u martu, dali Vladi i rukovodstvu za poboljšanje uslova na radu i povećanje plate.

    Predstavnici Vlade i Radne grupe preduzeća Pošte Srbije nisu postigli dogovor o obustavi štrajka.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]