• Novi konkurs Trag fondacije, ko sve može da se prijavi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U okviru trogodišnjeg programa „Pokret Polet“,Trag fondacija je objavila početak konkursa za podršku javnom zagovaranju.

    „Trag fondacija je, u saradnji sa partnerima, pokrenula ovaj program sa ciljem da se unapredi dijalog o javnim politikama u lokalnim zajednicama i podrže reforme koje jačaju evropske integracije Srbije, kroz pružanje finansijske podrške, izgradnji kapaciteta i promovisanje rada lokalnih organizacija civilnog društvaradi efikasnijeg suočavanja sa izazovima u socio-ekonomskom razvoju. Krajnji korisnici programa su građani Srbije, posebno pripadnici osetljivih grupa kao što su deca i NEET omladina, stariji ljudi, osobe sa invaliditetom, Romi, žene, izbeglice i prekarni radnici“, izjavila je Svetlana Radosavljević, savetnica programa javnih politika u Trag fondaciji.

    Ona je pozvala sve zainteresovane da se prijave i dodala da u okviru ekspertske podrške, program na inovativan način uključuje i mlade – politikologe, ekonomiste, pravnike i druge – koji žele da steknu praksu u istraživanju i kreiranju predloga praktičnih politika i time doprinesu razvoju svojih zajednica.  

    Organizacije civilnog društva mogu da se prijave za jednu od tri ključne teme konkursa: unapređenje kvaliteta i dostupnost usluga socijalne zaštite radi poboljšanja položaja osetljivih grupa, zatim unapređenje radnih prava i podsticaj zapošljavanju osetljivih grupa i osnaživanje socijalnog preduzetništva i podsticanje inovacija socijalnih usluga.

    Više informacija o tematskim prioritetima i uslovima konkursa može se naći na sledećem linku: https://tragfondacija.org/otvoren-konkurs-za-program-podrske-javnom-zagovaranju-pokret-polet/

    Konkurs je otvoren do 3. jula 2022. godine.

    Program se sprovodi u partnerstvu sa Centrom za socijalnu politiku i u saradnji sa Koalicijom za razvoj solidarne ekonomija (KoRSE), uz finansijsku podršku Evropske unije.

     

    U okviru trogodišnjeg programa „Pokret Polet“,Trag fondacija je objavila početak konkursa za podršku javnom zagovaranju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Kako u Srbiji žive danas osobe zaražene virusom HIV

    Broj partnera, zagrljaj, boravak u istoj prostoriji, samo ljudi koji koriste drogu intravenskim putem, samo muškarci koji imaju odnose sa muškarcima, „neće meni da se desi“ i druge, predrasude […]

    Proleće počinje u sredu ujutru

    Proleće će ove godine početi u sredu 20. marta u 04.06 časova, dok u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo ''Ruđer […]