• Novi protest ispred redakcije „Informera“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ispred redakcije „Informera“ na Terazijama u Beogradu u toku je protest koji organizuje „Ženska solidarnost.

    „Besne smo“, „Stop nasilju“ uzvikuju demonstrantkinje koje su se okupile ispred „Informera“. Okupljene nose transparente na kojima piše „Ženska trauma nije izvor prihoda“, „Želimo ti žensku revoluciju“, „Nijedna više“…

    Ovo je drugi protest ispred „Informera“, nakon onog koji je održan u sredu, a čiji je povod bio intervju sa višestrukim silovateljem koji se našao na slobodi. Nakon protesta, podneta je krivična prijava i on je ponovo uhapšen.

    Kako javlja reporterka N1, ono što je sporno devojkama koje protestuju je način na koji je taj čovek sklonjen sa ulicama i poručuju da „Informer“ nije doprineo tome, nego višestrukoj traumatizaciji.

    „Sve nas je isprovociralo, iako je „Informer“ predstavnik ovakvog odnošenja prema ženama, prema ženama se stalno odnosi loše u medijma. Kada se dogodi nasilje, žena se krivi. Sa našim strahom se igra, manipuliše. Živimo u strahu, ali smo i neustrašive. Reagovaćemo dok se stvari ne promene. Ukoliko institucije reaguju na „Informer“, a ne na žene, onda to nešto znači. Zašto je „Informer“ pustio da njihove novinarke budu ugrožene“, rekla je jedna od organizatorki protesta Jelena Riznić.

    Pred početak protesta, veći broj policajaca raspoređen je u Čumićevom sokačetu, a u blizini parkirano je i policijsko vozilo „marica“.

    Ispred redakcije „Informera“ na Terazijama u Beogradu u toku je protest koji organizuje „Ženska solidarnost.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija