Fudbal fudbalska lopta Foto: pixnio
Srbija

Novi skandal u Prvoj ligi: Vranjanci napustili teren

Izvor: 
N1 Sub, 15/05/2021 - 22:05Nema kraja skandalima u fudbalskoj Srbiji - utakmica 33. kola Prve lige, između Radničkog i Dinama, prekinuta je u 64. minutu, jer su se gosti iz Vranja povukli sa terena.

Glavni sudija utakmice u Sremskoj Mitrovici, nekadašnji internacionalac Milan Ilić, svirao je kraj, pri rezultatu 1:1. Gostujući fudbaleri, na nagovor odgovornih ljudi iz kluba, ostali su dosledni u odluci da se povuku sa terena i na nesportski način zaključe još jednu nemilu priču sa srpskih fudbalskih stadiona.

Iako suspendovan, utakmicu je uživo posmatrao Dragan Antić, šef struke Dinama. Službena lica evidentirala su kažnjenog trenara kao jednog od inicijatora prekida. Antić je utakmicu posmatrao van tribina, na prostoru između delegatske kućice i klupe gostujućeg tima.

Fudbaleri Dinama povukli su se sa terena posle izjednačujućeg pogotka Radničkog, u 54. minutu. Iako nije bilo spornih detalja, povukli su skandalozan potez, ne mareći na posledice. Službena lica ispoštovala su proceduru, sačekala da prođe predviđen vremenski period i posle deset minuta oglasila kraj. Posle meča nije bilo incidenata – prvotimci prvoligaša iz Vranja aplauzima su ispratili sudiju Ilića i mahače, Čedomira Andrejića i Nenada Kurčubića, sa stadiona.

Gosti su do prednosti stigli u 15. minutu, precizan je bio Marko Keča. Sa lica mesta, ipak, stižu informacije da je incident visio u vazduhu, nezavisno od rezultata i fer i korektne borbe na terenu. Vranjanci su čekali samo trenutak, ne i razlog, za definitivan prekid i još jedan udarac prvoligaškom takmičenju.

Vranjanci su definitivno ispali iz Prve lige, Radnički je ranije obezbedio opstanak.

Utakmica iz Sremske Mitrovice dobiće epilog u narednim danima. Izvesno je da goste iz Vranja očekuju žestoke sankcije, slede izveštaji službenih lica, prijava direktora za takmičenje i odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije. Podsetimo, ranije je prekinut još jedan meč Prve lige, Radnički 1923-Borac 1926.

 
MarketingNajnovije vesti