• Novi slučaj vršnjačkog nasilja: Napadnutom dečaku u Subotici odstranjena slezina

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja zabeležen je u Subotici.

    Juče popodne na odmoru između dva časa, trojica učenika osmog razreda Osnovne škole „Sonja Marinković“ napala su vršnjaka iz drugog odeljenja osmog razreda, prenosi RTS.

    Jedan od učesnika sukoba je oborio dečaka s leđa, a zbog nezgodnog pada 13-godišnjaku je u subotičkoj bolnici odstranjena slezina.

    Otac povređenog đaka je najavio krivične prijave protiv napadača i nadležnih u školi „Sonja Marinković“, zbog neadekvatnog reagovanja u ovom i prethodno prijavljenim slučajevima, kao i ispisivanje napadnutog sina i ćerke iz te škole.

    Ističe da je njegov sin sada dobro, na odeljenju intenzivne nege je na oporavku, a prebaciće ga kasnije na Dečju hirurgiju.

    „Šta se desilo juče između četiri i pet sati u školskom hodniku za vreme odmora između dva časa – napao ga je s leđa učenik drugog odeljenja osmog razreda. Bilo je nekog koškanja, sve se vidi na kameri, on napušta grupu i dečak koji je to uradio prilazi s leđa, radi čišćenje da bi on pao na lice, tj. na ruku, pri čemu gnječi grudni koš i probija slezinu“, objašnjava Dejan Kolar, otac povređenog učenika.

    Škola: Postupili smo po protokolu

    U obrazovnoj ustanovi ističu da su postupili po protokolu za slučaj vršnjačkog nasilja. Direktor Osnovne škole „Sonja Marinković“ Pajica Bašić kaže da je obavljen razgovor sa roditeljima napadnutog dečaka i sugerisano da odvedu dete kod doktora.

    „On se najpre nije žalio na velike bolove, rekao je da ga boli nešto, videli smo sve, pričali s njim, on je bio u stabilnom stanju“, rekao je direktor.

    „Juče smo tokom dana održali razgovor sa decom koja su bila učesnici svega toga, a danas u prisustvu roditelja koje smo istog momenta pozvali i tako s decom obavili ponovo razgovor i to sve pribeležili“, dodaje Bašić.

    Dodaje i da je Tim za borbu protiv nasilja održao sastanak i utvrdio da je ovo treći nivo nasilja.

    „Obavestili smo sve nadležne institucije koje su zadužene za to – policiju, školsku upravu, Ministarstvo prosvete i dalje radimo po svim protokolima Ministarstva. Meni je jako žao što se ovo desilo detetu“, poručuje direktor škole.

    Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja zabeležen je u Subotici.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]