Foto: Pixabay
Srbija

Novogodišnji turistički aranžmani skoro pa rasprodati

Izvor: 
Radio Beograd 1 Sub, 03/12/2022 - 08:02Do Nove godine ostalo je još mesec dana, a interesovanje za novogodišnje turističke aranžmane je veliko. Mesta još uvek ima, iako je teže pronaći aranžman koji uključuje avionski prevoz, dok će za putovanja autobusom mesta biti i pred same novogodišnje praznike, kaže direktor Jute Aleksandar Seničić. On je, u emisiji Prvog programa Radio Beograda Magazin na Prvom, naveo da je interesovanje za novogodišnja putovanja, u odnosu na 2019. godnu, povećano za pet do sedam procenata.

Aleksandar Seničić je ukazao da se cene aranžmana za novogodišnje praznike kreću od 70 evra za dočeke u Trebinju, Banja Luci, Skoplju, Ohridu, Budimpešti, ... To su, kako je objasnio najjeftiniji aranžmani u koje nije uključen doček - iako je organizovan na centralnim gradskim trgovima, ali jesu autobuski prevoz i smeštaj - jedno ili dva noćenja u pristojnom hotelu.

Precizirao je da bi u drugim evropskim gradovima - Beču, Berlinu, Istambulu, Atini, Solunu, Sofiji i Pragu, Firenci Rimu, za identične aranžmane trebalo izdvojiti do 250 evra.

Ponuda aranžmana prati želje i očekivanja turista, kaže Seničić i napominje da je veće interesovanje za novogodišnji doček u zemlji nego u inostranstvu, a da su planine i banje odredišta na koje se najradije putuje. 

Direktor Jute ističe da je ove godine veliko intersovanje za "autobuse iznenađenja" - to su progami koji se realizuju u Srbiji, a putnici prilikom uplate aranžmana znaju kada kreću, kakav je smeštaj i kakva je usluga, eventualno i deo države u koji putuju, a tačnu lokaciju dobijaju uoči polaska. To, prema njegovim rečima, nisu skupi aranžmani, ali su veoma zanimljivi i zabavni.

Kada je o ograničenjima koje se odnose na kovid reč, u Evropi nema nikakvih limita - oni postoje za Kinu i Južnu Koreju, istakao je Seničić i preporučio da bi bilo dobro, iako kovid mere nisu produžene, uz sebe, ili u telefonu, imati kovid sertifikat.

Seničić je precizirao da se propruka da se ne putuje u Tursku odnosi na Ankaru, i da je Istanbul najzanimljivije odredište naših turista.

Ukazao je da upozorenje mora da znači dodatni oprez - trebalo bi izbegavati velike skupove i prometna mesta, i da bi svi koji putuju u inostranstvo trebalo da imaju telefon i adresu diplomatsko-konzularnog predstavništva i putno zdravstveno osiguranje.
MarketingNajnovije vesti