• Novosadski sajam će služiti za smeštaj obolelih od virusa korona

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Hala Master centra Novosadskog sajma poslužiće za smeštaj lakše obolelih od virusa korona.
     
    Šef Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Miloš Vučević kaže za 021.rs da je u dogovoru sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, o čemu je obavešten i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odlučeno da prostor Novosadskog sajma bude izabran za smeštaj pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

    Vučević navodi da bi trebalo da se obezbedi smeštaj za oko 1.000 obolelih, ali da će se tačan broj znati kada se prostor uredi, jer pacijenti treba da budu odvojeni, da bude dovoljno sanitarnih čvorova, kao i prostora za medicinsko i drugo osoblje i opremu, objavljuje 021.rs.

    Grad je izdao naredbu Novosadskom sajmu da pripremi prvenstveno Master halu, ali i druge prostore za prijem logistike koja bi omogućila smeštaj većeg broja obolelih. Naša odluka je da se ide prvo na Sajam, a ukoliko bude bilo potrebe, da se potom ide i na Spens„, kaže Vučević.

    Objasnio je da je Novosadski sajam izabran zbog blizine Kliničkog centra Vojvodine, ali i zato što ima bolje ulazno-izlazne pravce, kako za pacijente tako i za medicinske radnike.

    Kada će početi postavljanje kreveta zavisi od Ministarstva odbrane, a kapaciteti su potrebni pre svega ako dođe do toga da bude znatno veći broj obolelih.

    Dodajmo da je danas na Beogradskom sajmu počelo postavljanje 3.000 kreveta i druge opreme za smeštaj pacijenata lakše obolelih od virusa korona.

     
     

    Hala Master centra Novosadskog sajma poslužiće za smeštaj lakše obolelih od virusa korona.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]