• Novosadski studenti onlajn igricom „spasavaju“ uskršnje tucanje jajima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Građani Srbije koji proslavljaju Uskrs po julijanskom kalendaru dočekaće ga u krugu najuže porodice, a zbog zabrane kretanja usled pandemije virusa korona, izostaće tradicionalno tucanje jajima sa prijateljima, piše 021.
     
    Ipak, organizacija studenata „We are the Future of IT“ sa novosadskog Fakulteta tehničkih nauka i kompanija „Crystal Pigeon“ pronašli su način da tradiciju prenesu u onlajn svet. 
     
    Osmislili su igricu, naziva „Egg Smash“, koja omogućava korisnicima da ukrase svoje jaje i potom pozovu prijatelja na tucanje jajima. Cilj igrice je što brže kliktati po protivničkom jajetu na ekranu, a igra se završava kada jednom od igrača puknu oba vrha jajeta. 
     
    „Odabirom željenih boja ili fotografije svako može da personalizuje svoje jaje, a za one koji su se služili drvenim i nalivenim jajima u ovom okršaju, imamo loše vesti – ona nisu u ponudi. Igra je fer, a pobeda još slađa! Pobedniku se pridružuje protivnikovo jaje u kolekciju osvojenih jaja. Osim toga što možete da se takmičite sa prijateljima i porodicom, svaki korisnik se rangira na globalnoj rang listi. Ko zna, možda se ispostavi da ste baš vi svetski šampion ove igre“, poručuju novosadski studenti. 
     
    Igrica je razvijena za Android i iOS uređaje, vrlo je jednostavna za korišćenje i može da se preuzme OVDE.
     

    Građani Srbije koji proslavljaju Uskrs po julijanskom kalendaru dočekaće ga u krugu najuže porodice, a zbog zabrane kretanja usled pandemije virusa korona, izostaće tradicionalno tucanje jajima sa prijateljima.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija