kovid 19 Foto: pixabay
Srbija

Novozaraženi su mladi i nevakcinisani

Izvor: 
FoNet Sre, 21/07/2021 - 12:42Statistika pokazuje da je broj obolelih od kovida kojima je neophodna hospitalizacija i onih sa najtežom slikom značajno manji nego pre masovne imunizacije, ali to ne znači da je kod nevakcinisanih bolja klinička slika, upozorila je direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević, i naglasila da su naročito ugroženi mladi ljudi.

Adžić Vukičević i drugi lekari iz kovid bolnice u Batajnici su za današnje Večernje novosti rekli da je među zaraženima najviše mladih ljudi koji iz najrazličitijih razloga nisu želeli da prime vakcinu.

"Surova je činjenica da mlađi, a nevakcinisani pacijenti umiru brže", rekla je načelnica Odeljenja intenzivne nege u toj bolnici Marija Laban, i objasnila da njihov imunološki sistem reaguje brže i burnije, što je nekada fatalno, uprkos svom trudu i najskupljim lekovima.

Laban je oštro kritikovala lekare koji šire teorije zavere i bapske priče o korona virusu.

"Ne mogu da shvatim šta je njihov motiv, možda prodaju 'čudesne preprate' koje leče sve bolesti. Ti nedgovorni ljudi, primitivni i neprosvećeni, trebalo bi da odgovaraju zbog štete koju izazivaju", poručila je Laban. 
MarketingNajnovije vesti