Srbija

NSZ: Pomeren rok za prijavljivanje za besplatne informatičke obuke

Izvor: 
013info Čet, 22/07/2021 - 18:19
Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je danas da je pomeren rok za prijavljivanje nezaposlenih lica za pohađanje besplatnih specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

"Svi zainteresovani nezaposleni koji se nalaze na evidenciji NSZ, mogu se prijaviti za učešće u ovom programu najkasnije do 1. septembra ove godine, dok je termin za početak obuka pomeren na 13. septembar", navodi se u saopštenju NSZ. 

Na osnovu Sporazuma o saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nacionalna služba za zapošljavanje poziva nezaposlena lica da se prijave za pohađanje specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, dodaje se u saopštenju.

Kako je precizirano, obuke za zanimanja Software Developer, Data Analyst, IT Administrator i AI Practitioner organizovaće kompanija ,,Semos Education“, kao podršku Globalnoj inicijativi za sticanje digitalnih veština kompanije „Majkrosoft“ (GSI).

Navedene obuke će biti realizovane onlajn, dok je učešće nezaposlenih lica sa evidencije NSZ koja se prijave za ovaj vid stručnog usavršavanja, potpuno besplatno.

Jedini uslov za pohađanje obuka je poznavanje engleskog jezika, a prijavljivanje kandidata će se obavljati preko internet sajta gsi.algoritam.org.

 
MarketingNajnovije vesti