Foto: Vojska Srbije
Srbija

Objavljen poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

Izvor: 
Tanjug Sre, 22/01/2020 - 14:16Mladićima rođenim 2002. godine i onima starijih godišta upućen je poziv za uvođenje u vojnu evidenciju, što ne znači pozivanje na služenje vojnog roka, već je samo obaveza koja je predviđena Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

 Ministarstvu odbrane poručuju da lica muškog pola tu zakonsku obavezu treba da regulišu javljanjem u nadležni Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu.
 
Potrebno je da na uvid ponesu ličnu kartu ili, ukoliko je lice ne poseduje, neku drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet.
 
Uvođenje u vojnu evidenciju moguće je obaviti svakog radnog dana od 9 do 15 časova. Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju traje do 28. februara, posle čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali.
 
Mladići koji borave u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije u zemlji boravka. Potrebno je da na uvid ponesu važeću putnu ispravu.
 
Detaljnije informacije o uvođenju u vojnu evidenciju mogu se naći na sajtu Ministarstva odbrane.MarketingNajnovije vesti